Venkelplaattaart met blauwe kaas

20180125_173431_1516968489398_resized

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Weer zo’n supersimpel recept van Kievit, om jezelf en je huisgenoten blij te maken met iets nieuws uit de keuken. Je kan hem maken met elke soort blauwe kaas die je lekker vindt en als je niet van blauwe kaas houdt, kies dan bijvoorbeeld voor verse geitenkaas, brie of juist een oude kaas. En zelfs met gewone plakjes jongbelegen smaakt het vast prima!  Lekker met een frisse groene salade.

Ingrediënten

500-700 g knolvenkel, 1 ei, 1 tl tijm, 100 g blauwe kaas, 1 pakje dieprvriesbladerdeeg, scheutje olie of vel bakpapier, p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Leg het deeg uit om te ontdooien en verwarm de oven vast voor op 200ºC. Was de venkel en snijd de onder- en bovenkanten bij. Bewaar wat van het groen om te garneren straks. Snijd de venkel doormidden en dan in boogjes of in de lengte in schijven, wat je fijn vindt. Stoom ze in een stoommandje beetgaar, 5 min., laat daarna afkoelen. Vet een bakplaat in of bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg er overlappend op, druk de randen goed aan en druk het deeg een beetje uit. Kluts in een kom het ei los en bestrijk de buitenste rand van het deeg met een beetje ei, dan kleurt het straks mooi bruin. Meng wat p&z en een tl tijm door het ei en hussel de venkel erdoor. Verdeel de venkel daarna over de bakplaat en bak 20 min. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel die over de venkel, bak nog 5 min. in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK