Venkelsalade met tomaat en rucola

venkelsalade met tomaat, rucola en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…

Bekijk het recept

Geglaceerde raapjes

Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!

Bekijk het recept

Een frisse venkelsalade, lekker knapperig met frisse tomaat. Snijd de venkel zo dun als je kunt. Ben je niet zo’n heel erge knager, dan kun je de venkel ook heel kort blancheren. En wanneer je niet van rucola houdt, kun je die ook vervangen door wat ander groen blad of zelfs gewoon weglaten. Lekker met gebakken aardappels!

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 3 tomaten
  • 40 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 2 el citroensap
  • 1 kleine tl mosterd
  • p&z
  • eventueel 100 g feta
  • eventueel 2 el pijnboompitjes

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de dressing door de olijfolie, citroenschil en -sap, mosterd en wat zout te mengen in een ruime kom, zet opzij. Was de rucola en zwiep droog. Was de venkel, snijd onder en bovenkant wat af en halveer de knol. Snijd de harde kern er uit (die knaag je meteen op) en snijd in heel dunne boogjes. Meng meteen met de dressing en proef of je er nog meer citroen bij wilt.  Snijd de tomaten in stukjes en rooster eventueel de pitjes. Snijd feta in blokjes. Meng de venkel met de rucola, pitjes, tomaat en feta, bestrooi met peper en serveer.