Warme linzensalade met tomaat en rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptArtisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…
Bekijk het receptIngrediënten
200 g dupuislinzen
1 laurierblad
takje tijm
1 sjalot
1 el fijngeknipte munt
1 el basilicum
1 el bieslook
2 tomaten of 200 gr cherrytomaten;
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
zakje rucola
Bereiding
Linzen wassen, nakijken op steentjes en met driemaal hun volume water, laurier en tijm in 25 min. gaar koken. Intussen azijn, olie en p&z naar smaak door elkaar roeren. Sjalot pellen en fijn snipperen en door de dressing roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Linzen afgieten, mengen met de dressing, tomaten en kruiden roeren en minstens 15 min. laten intrekken. Rucola wassen en eventueel in grove stukken snijden.
Serveer de linzensalade met geroosterd brood of gierst.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »