Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

winterposteleinsalade met eierdressing en plakjes radijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Winterpostelein is zo’n lekker groen oppeppertje  en met de eerste radijs van het seizoen wordt het een vrolijke salade! Winterpostelein eet je het beste rauw, gekookt slinkt hij veel te erg. Ben je niet zo’n salade eter, stamp hem dan rauw door de puree.  Gebruik het blad van de radijsjes in een soepje of maak er een lekkere pesto mee, bv. voor de knolselderijsoep!

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 10 radijsjes
  • 2 eieren
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water kookt nog 6 min. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Was ook de radijsjes, snijd vast boven- en onderkant bij. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een kommetje. Voeg overige ingrediënten voor de dressing toe en prak met een vork tot een dikke saus. Meng de postelein met de dressing (of verdeel in klodders over de sla, wat je wilt) en versier met plakjes radijs.