Winterposteleinsalade met zonnebloempittensaus

Winterposteleinsalade met zonnebloempittensaus, ei en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoistamppot met tempé en paprika

een jkeurige stamppot met tempé en paprika

Stamppot!? In deze tijd van het jaar? Ja hoor, deze paksoistamppot met een exotisch tintje kan prima! Als je van…

Bekijk het recept

Classic coleslaw

knapperige slade met spitskool en geraspte wortel
Bekijk het recept

Winterpostelein is heerlijk als salade, ik geniet enorm van een portie groene blaadjes naast al die voedzame wortels en knollen. Er zijn tal van manieren om een lekkere salade te maken, deze keer koos ik voor een pesto-saus met zonnebloempitjes, weer eens wat anders dan noten in de sla!

Ingrediënten

1 zakje winterpostelein, 100 g feta, 2 eieren, voor de dressing:, 50 g zonnebloempitten, 1 teentje knoflook, 1 kleine tl honing, 1 el citroensap, klein handje verse peterselie, 100 ml olijfolie, p&z, * een zachtere smaak krijg je met mozzarella ipv feta

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de eieren in een pannetje water in 7 min. hard, laat daarna afkoelen in koud water. Was de postelein goed, pluk lelijke blaadjes er uit en zwier droog. Rooster de zonnebloempitjes tot ze gaan geuren in een droge koekenpan en doe ze daarna in een blender, in een vijzel stuk stampen kan ook. Was de peterselie en hak grof, pel de knoflook en snijd in plakjes. Voeg peterselie, knoflook, honing, citroensap, olie en wat p&z toe aan de pitjes en maal tot een pesto. Maak hem eventueel wat dunner met een scheutje water. Pel de eitjes en snijd in plakjes of parten, snijd de kaas in blokjes. Spreid de postelein uit over een schaal, sprenkel er royaal van de pestosaus over en verdeel er de kaas en eiplakjes over.

* Een rest saus bewaar je onder een laagje olie in de koelkast, smaakt ook lekker op gestoofde prei , witlof of andijvie, bijvoorbeeld!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK