Witlofsalade met appel, noten en kaas

witlofsalade met rucola, appel en noten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Een goede presentatie is een deel van het eetplezier. Dat bewijst deze salade, waarbij de witlofblaadjes in zijn geheel een mooie ster op ons bord maakten. De combinatie van zachte geitenkaas en walnoten is natuurlijk een klassieker, maar je kunt ook gerust kiezen voor blauwe kaas of brie en hazelnoten smaken in deze salade net zo lekker. In plaats van de rucola kun je ook kiezen voor babyleaf of zachte veldsla. Het groen staat zo mooi bij de witlof!

Ingrediënten

  • 2-3 stronkjes witlof
  • klein zakje rucola, babyleaf of veldsla
  • 1 rode appel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • stukje zachte geitenkaas, brie of blauwe kaas
  • Voor de dressing:
  • 1 citroen
  • 1 tl honing
  • p&z
  • olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing: pers de citroen uit, misschien is een halve citroen al genoeg. Roer de honing en p&z er door heen en klop er dan minstens zoveel olie door als je sap hebt. Was de appel en de sla, spoel de struikjes witlof af. Snijd de onderkanten van de witlof af en pel de blaadjes van de struikjes. Hussel ze door de dressing en leg ze dan in een mooie straal op de borden, alles in een grote kom kan natuurlijk ook. Rooster de noten en laat ze afkoelen op een bordje. Snijd de appel in partjes (klokhuis er uit) en de kaas in flinters. Meng de groene blaadjes door de dressing en leg die boven op de witlof. Daarop komt appel, kaas en noten. Supersla!