Witlofstamppot met ananas en komijnekaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.
Bekijk het receptKoolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.
Bekijk het receptEen snelle stamppot is in deze gure en drukke decembermaand wat mij betreft een heel goede uitvinding. Fotogeniek is stamppot niet, maar er werd wel met smaak van gegeten. Het geheim van een stamppot zonder vlees is: zorgen voor verrassende blokjes smaak in het geheel, in dit geval zoete ananas en komijnekaas.
Ingrediënten
1-1½ kg aardappelen, 700 g witlof, 1 rode ui, 1 potje ananasstukjes op sap, 200 g belegen komijnekaas (dikke plak), 1 tl gehakte tijm, 25 g boter, 1½ dl melk, p&z, nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook ze gaar in water. Laat de ananasblokjes uitlekken in een zeef en snijd vast de kaas in blokjes. Pel de ui en snipper grof. Bak de ui glazig een beetje olie. Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern. Verwarm de melk. Maak van de gare aardappelen puree met de tijm, boter, warme melk, p&z en nootmuskaat. Snijd de witlof in dunne reepjes en meng met de ui, kaas en ananas door de puree. Warm eventueel nog even door en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »