Witlofstamppot met ananas en komijnekaas

Print Friendly, PDF & Email

Witlofstamppot met ananas en komijnekaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Een snelle stamppot is in deze gure en drukke decembermaand wat mij betreft een heel goede uitvinding. Fotogeniek is stamppot niet, maar er werd wel met smaak van gegeten. Het geheim van een stamppot zonder vlees is: zorgen voor verrassende blokjes smaak in het geheel, in dit geval zoete ananas en komijnekaas.

 

 

 

Ingrediënten

1-1½ kg aardappelen, 700 g witlof, 1 rode ui, 1 potje ananasstukjes op sap, 200 g belegen komijnekaas (dikke plak), 1 tl gehakte tijm, 25 g boter, 1½ dl melk, p&z, nootmuskaat

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook ze gaar in water. Laat de ananasblokjes uitlekken in een zeef en snijd vast de kaas in blokjes. Pel de ui en snipper grof. Bak de ui glazig een beetje olie. Maak de witlof schoon en verwijder de harde kern. Verwarm de melk. Maak van de gare aardappelen puree met de tijm, boter, warme melk, p&z en nootmuskaat. Snijd de witlof in dunne reepjes en meng met de ui, kaas en ananas door de puree. Warm eventueel nog even door en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept