Witloftaart met tomaatjes

taart met witlof, tomaatjes en pijnboompitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Witloftaart zonder ham of kaas, ja hoor, dat kan heel goed. Om het wat aan te kleden gebruikte ik lekkere kruiden, tomaatjes, pitjes en kappertjes. Niemand die kaas of ham mist!

 

 

 

Ingrediënten

  • 700 g witlof
  • 1 kleine rode ui
  • 10 cherrytomaten
  • 6 eieren
  • 2 volle el dikke Griekse yoghurt of royale scheut room
  • 2 el edelgistvlokken (of geraspte Parmezaanse kaas)
  • 1 tl oregano
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook of wat knoflookpoeder
  • p&z
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg (of maak zelf korstdeeg)
  • olijfolie

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en leg de plakjes deeg uit om te ontdooien. Als je zelf deeg maakt, laat het minstens 30 min. koud rusten in de koelkast! Breng vast een pan met water aan de kook en doe hier een snuf zout in. Haal lelijke blaadjes van de witlofstronkjes, snijd de onderkant een klein plakje af en halveer ze in de lengte. Doe ze in de pan met het kokende water en kook ze ongeveer 3 min. voor, laat daarna uitlekken in een vergiet. Pel de ui en knoflook en snipper de ui heel fijn. Fruit even zacht in een koekenpannetje met een beetje olie. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de yoghurt of room, kruiden en royaal p&z. Roer er ook de edelgistvlokken of kaas door en de gebakken uitjes en knijp het teentje knoflook fijn boven de kom. Vet een quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Leg de uitgelekte witlofstronkjes er asl een spiraal in, met de snijkant naar boven. Druk de tomaatjes her en der tussen de witlof en strooi er de kappertjes over. Schenk dan het ei-mengsel erover en bak 30-40 min. in de oven. De laatste 10 min. strooi je de pijnboompitjes erover. Serveer in punten met een lekkere groene salade erbij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK