Wortel-kurkuma soep

20190413 wortelsoep neiuw formaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Pompoenstoof met bleekselderij en tomaat

Een mooi begin van het najaar

Bekijk het recept

Raapstelen-frittata

Altijd een lekkere combinatie, raapsteel en ei.

Bekijk het recept

Soep is altijd fijn en je kunt van bijna alle groenten wel iets brouwen. Wortels, zoete aardappel en kurkuma maken samen een heel lekker, mooi geel soepje dat niet misstaat op de paastafel. Het is past in een Paleo dieet, mocht je dat fijn vinden om te weten.  Al zijn de meningen verdeeld of gewone aardappelen daar ook bij horen. Ik gebruikte zoete bataat, die doet wel mee in dit dieet.

Ingrediënten

  • 700 g waspeen
  • 1 stukje kurkuma (of 1 -2  tl gedroogde poeder)
  • 2 uien
  • 1 (zoete) aardappel
  • 1 el kokosolie
  • 750ml runderbouillon
  • p&z
  • naar smaak snufje nootmuskaat
  • eventueel verse peterselie ter garnering

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de uien. Als je verse kurkuma gebruikt, schil je deze en snijd je hem zo fijn mogelijk. Pas op voor vlekken! Maak de wortels schoon en schil de aardappel en snijd beide in stukjes. Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de zoete aardappel, wortel en kurkuma toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en laat op middelhoog vuur 20 min. zachtjes koken. Pureer de soep  met een staafmixer, als je hem te dik vindt, voeg je wat water toe. Maak op smaak met p&z en wat nootmuskaat. Eventueel kun je nog wat extra kokosolie toevoegen voor de smaak.

*Gebruik vooral zwarte peper, liefst versgemalen, dit maakt dat je de goede stoffen van de kurkuma veel beter opneemt. En ook de kokosolie helpt daarbij, niet weglaten dus! (Je kunt wel een andere vetsoort nemen, ghee is ook heel geschikt).

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK