Wortelsalade met knapperige kikkererwten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…
Bekijk het receptBij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?
Bekijk het receptAls het er lekker uit ziet, krijg je zin om te eten, zo simpel is het natuurlijk. Die regenboogwortels vind ik altijd leuk, maar als je de paarse wortels samen met de oranje kookt, wordt het minder leuk om te zien. Stomen is dan een beter idee en doe dan vooral de paarse wortels onderin, want die geven hun kleur een beetje af! Ik rooster ze ook graag in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Deze gouwe ouwe kan ook nog een keer, vooral nu het Nationale week zonder vlees is en we dus lekker aan de slag gaan met peulvruchten, eieren en kaas om in onze eiwitbehoefte te voorzien. De kikkererwten waren bij ons thuis echt een hit, terwijl normaliter kikkererwten in ons eten niet meteen favoriet zijn. Echt het proberen waard! Ze worden wel echt knapperig, dus voor heel kleine kindjes zijn ze minder geschikt.
Ingrediënten
500 g wortels, 1 blikje kikkererwten, 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, snuf zout, 1 el olijfolie, Voor de dressing:, sap van 1 citroen of paar el azijn, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 2 el olijfolie, 1 el geroosterde sesamolie, p&z, voor garnering:, wat verse peterselie, naar wens ook nog een paar augurken
Bereiding
De truc met deze salade is dat je de wortels apart van elkaar raspt en apart in een kommetje mengt met een deel van de dressing en dan per kleur mooi op een schaal schikt. Een zon, mooie ringen of banen, leef je uit! Voor je de dressing maakt en de wortels raspt, maak je de knapperige kikkererwten. Zet de oven op 200°C. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep een beetje droog. Meng ze in een kom met paprikapoeder, komijn, 1 el olie en een snuf zout. Leg bakpapier op een bakplaat en spreid de kikkererwten er op uit. Schuif ze in de oven en bak ze 15 min. Dan hussel je ze een keer om en rooster je ze nog 10-15 min., tot ze knapperig zijn. In de ene oven gaat dat sneller dan de andere. Strooi ze voor het serveren over de salade, samen met wat peterselie en eventueel wat augurkenplakjes.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »