Geroosterde regenboogpeen met honing

Print Friendly, PDF & Email

Geroosterde regenboogpeen met honing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Groente uit de oven, dat is altijd een slimme zet wanneer je een diner voor gasten houdt. Je schuift ze de oven in en hoeft ze alleen tussendoor nog maar een keer om te husselen, de oven doet het werk. Bovendien is bakken in de oven een goede manier om het mooie van die gekleurde wortels te behouden, want als je de paarse wortel met de oranje meekookt, wordt het een grauwe boel. Ze smaken heel goed met een schep romige yoghurt en bijvoorbeeld rijst of couscous. Prima bijgerecht bij je kerstmaal!

Ingrediënten

700 g regenboogpeen, 1 el honing, 2 el olijfolie, ½ tl gemalen komijn, ½ tl gemalen koriander, p&z, verse of gedroogde tijm

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de wortels schoon door ze met de dunschiller te schillen of te boenen, snijd onder en bovenkant bij en snijd ze in repen in de lengte, niet te dik. Kleiner zijn ze sneller klaar, maar worden ze ook iets droger. Meng de olie met de honing, komijn en koriander door elkaar en hussel de wortels hierin om. Verdeel ze over een bakplaat en bestrooi met een snufje zout en ris twee takjes tijm erboven af. Rooster ze in 30-40 min. gaar in de oven, schep halverwege een keer om en controleer dan even door te prikken hoe gaar ze al zijn. Met de eerste helft een bakpapiertje op de wortels gaat het sneller.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK