Wortelsoep met rode linzen

wortelsoep met rode linzen, gember en sinaasappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Een lekker vullend soepje, makkelijk om te maken. Laat gerust de sinaasappel weg als je dat niet lekker lijkt!

Ingrediënten

  • 700 g wortels
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 200 g rode linzen
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma of kerriepoeder
  • 1 l groentebouillon (2 tabletten)
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 5 min. op laag vuur. Intussen schik je de gember en hakt die zo fijn mogelijk en je schilt de wortels en snijd ze in plakjes. Voeg de wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele min. verder. Controleer de linzen even op steentjes en kieper ze in de pan. Giet 1 liter water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat op middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met p&z en misschien wil je er nog wat meer water door. Roer er naar smaak sinaasappelsap en –rasp door, wees voorzichtig met de rasp, die overheerst snel!
Garneer de soep met wat room of yoghurt en gehakte koriander of peterselie.