Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

  • 3 geroosterde wortelen (restje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl (vegan) worchestershiresaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept