Wortelspread

Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Een goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!

Ingrediënten

  • 3 geroosterde wortelen (restje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl (vegan) worchestershiresaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK