Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je ze samen in één pan gooit. En dan is het hele mooie effect weg. Daarom ging ik al eerder aan de slag met bereiden in de oven en ook apart raspen voor een salade is een optie. Deze hartige taart is ook leuk. Door de wortels met zorg voor te koken, blijven de kleuren redelijk intact. Alleen wonderlijk hoe die paarse peen dan het ei een beetje blauw kleurt! Regenbogen dus!

Ingrediënten

700 g (regenboog)wortels, 100 g oude kaas, 1 pakje bladerdeeg, 5 eieren, 1 tl tijm, boter om in te vetten, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Neem een grote pan (een braadpan of hapjespan, bijvoorbeeld) en leg daar de wortels, zonder te wassen of te snijden in en zet ze onder koud water. Afhankelijk van de dikte van de wortels kook je ze ongeveer 10 min., wanneer je er een scherp mes redelijk makkelijk in kan prikken zijn ze goed. Giet ze af en schil ze met een dunschiller onder de koude kraan. De paarse wortels in de mix geven erg kleur af en dat zou anders al je wortels verkleuren. Snijd ze in plakjes en laat ze wat afkoelen. Het oog wil ook gevoed aan tafel! Verwarm de oven voor op 200°C en leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Bekleed de bodem van een springvorm met een stukje bakpapier en vet de hele vorm in met wat boter. Rasp de kaas op de grove kant van de rasp. Je kan ook een andere kaassoort nemen, blauwe of komijn, wat je lekker lijkt! Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een garde, samen met een tl tijm en wat p&z. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Leg een laag wortelplakjes op de bodem, wissel af in kleur. Bestrooi met een klein handje kaas en dan weer een laagje wortelplakjes, enzovoort. Houd een klein beetje kaas achter voor de bovenkant straks. Giet de geklutste eieren over de wortels en duw eventueel de deegranden iets naar beneden. Bestrooi met het restant kaas en bak 30-40 min. in de oven tot het ei gestold is. Lekker met een groene salade!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK