Worteltaart zonder deeg

wortel gerecht

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Het recept waar dit recept op is gebaseerd heette wortelsoufflé, maar dat vond ik geen juiste naam. Een soufflé is zacht en luchtig en dat wordt dit baksel niet. (Althans, bij mij niet). Maar lekker is het wel!

Ingrediënten

500 g wortels; 1 ui; 40 g gemengde noten; 1 el sesamzaad; 3 eieren; 3 dl bouillon; 50 g maïsmeel, griesmeel kan ook; 2 el gehakte peterselie; 1 tl komijnzaad; ongeveer 30 g boter; 2 el paneermeel en 3 el geraspte Parmezaan (of andere pittige kaas); p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Meng het maismeel met de bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Laat dik worden en draai dan het vuur uit. Rasp intussen de wortel en hak de ui heel fijn. Hak ook de peterselie en maal de noten fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf, zet even in de koelkast. Kneus eventueel in de vijzel het komijnzaad. Roer de eidooiers, wortel, ui, peterselie, gemalen noten, sesamzaad, komijnzaad en wat p&z door het papje in de pan. Het moet een smeuïg mengsel worden. Schep tot slot de eiwitten door elkaar. Vet een ovenschaal in met wat boter en bak het geheel 30-40 min. in de oven bij 200°C, op de onderste helft van de oven. Vermeng de kaas met het paneermeel en strooi dit halverwege de baktijd over de schaal en leg er wat flinterdunne boterschijfjes op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK