Zelf amandelmelk maken

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Amandelmelk kun je kopen in pak, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken. De concentratie amandelen in zelfgemaakte amandelmelk is hoger, waardoor de amandelmelk een vollere smaak krijgt.

Ingrediënten

voor 1 liter amandelmelk
250 gr blanke amandelen
1 ltr water
3-4 dadels, ontpit (of andere zoetstof, bijvoorbeeld honing)
vanille extract
snufje zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Benodigdheden:
blender
kaasdoek (of heel fijne geweven theedoek)
zeef
kom (waar tenminste 1 liter in past)

Week de amandelen tenminste 8 uur in het water. Doe alle ingrediënten in de blender en laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Leg de zeef op de kom en leg in de zeef de kaasdoek. Giet het mengsel op de kaasdoek en laat uitlekken in de kom. Je kunt met een lepel het mengsel aandrukken. Als het mengsel is uitgelekt, pak je de punten van de kaasdoek bijeen en wring je het laatste beetje vocht in de kom.

Gebruik de amandelmelk direct, of bewaar in een afgesloten fles in de koelkast. In de koelkast is het ongeveer 3 dagen houdbaar.