Zelf amandelmelk maken

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…

Bekijk het recept

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Amandelmelk kun je kopen in pak, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken. De concentratie amandelen in zelfgemaakte amandelmelk is hoger, waardoor de amandelmelk een vollere smaak krijgt.

Ingrediënten

voor 1 liter amandelmelk
250 gr blanke amandelen
1 ltr water
3-4 dadels, ontpit (of andere zoetstof, bijvoorbeeld honing)
vanille extract
snufje zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Benodigdheden:
blender
kaasdoek (of heel fijne geweven theedoek)
zeef
kom (waar tenminste 1 liter in past)

Week de amandelen tenminste 8 uur in het water. Doe alle ingrediënten in de blender en laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Leg de zeef op de kom en leg in de zeef de kaasdoek. Giet het mengsel op de kaasdoek en laat uitlekken in de kom. Je kunt met een lepel het mengsel aandrukken. Als het mengsel is uitgelekt, pak je de punten van de kaasdoek bijeen en wring je het laatste beetje vocht in de kom.

Gebruik de amandelmelk direct, of bewaar in een afgesloten fles in de koelkast. In de koelkast is het ongeveer 3 dagen houdbaar.