Zuurkool met fruit en shiitake

zuurkoolschotel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Wil je eens wat anders, serveer de zuurkool dan als groente! Met deze combinatie met shiitake en fruit wordt het iets heel exclusiefs!  Lekker met een stukje gebakken zalm, met aardappelpuree en gebakken gevogeltefilet of probeer eens de Japanse tofu filet!

Ingrediënten

700 g zuurkool, sap van 2 sinaasappels, ½ pakje soya room (125 ml), 4 el olijfolie, 1 citroen, 1 friszure appel (bijvoorbeeld Natyra), 2 el pijnboompitten, 200 g shiitake, 2 el rozijnen, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Wel de rozijnen in een kopje heet water. Knijp het vocht wat uit de zuurkool en kook de zuurkool in het sinaasappelsap gaar in 15 min. Voeg de laatste 2 min. de room toe en als je wilt wat peper. Borstel de paddenstoelen schoon, snijd de onderkant van de steeltjes er af en snijd in plakjes. Rasp of schil de citroen (heel dun) en snijd de schil in heel fijne reepjes. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitakes op hoog vuur zacht. Geef ze wat p&z en voeg de pijnboompitten toe. Giet de rozijnen af en voeg ze, samen met de appelblokjes, toe aan de shiitakes. Voeg citroenrasp naar smaak toe. Serveer de zuurkool met het shiitakemengsel.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK