Zuurkool met fruit en shiitake

Print Friendly, PDF & Email

zuurkoolschotel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wil je eens wat anders, serveer de zuurkool dan als groente! Met deze combinatie met shiitake en fruit wordt het iets heel exclusiefs!  Lekker met een stukje gebakken zalm, met aardappelpuree en gebakken gevogeltefilet of probeer eens de Japanse tofu filet!

Ingrediënten

700 g zuurkool, sap van 2 sinaasappels, ½ pakje soya room (125 ml), 4 el olijfolie, 1 citroen, 1 friszure appel (bijvoorbeeld Natyra), 2 el pijnboompitten, 200 g shiitake, 2 el rozijnen, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Wel de rozijnen in een kopje heet water. Knijp het vocht wat uit de zuurkool en kook de zuurkool in het sinaasappelsap gaar in 15 min. Voeg de laatste 2 min. de room toe en als je wilt wat peper. Borstel de paddenstoelen schoon, snijd de onderkant van de steeltjes er af en snijd in plakjes. Rasp of schil de citroen (heel dun) en snijd de schil in heel fijne reepjes. Was de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitakes op hoog vuur zacht. Geef ze wat p&z en voeg de pijnboompitten toe. Giet de rozijnen af en voeg ze, samen met de appelblokjes, toe aan de shiitakes. Voeg citroenrasp naar smaak toe. Serveer de zuurkool met het shiitakemengsel.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK