Aardappel-sardinesalade met broccoli

broccoli

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Soms wil je een snelle maaltijd in elkaar flansen, nou, dit is er zo één. Broccoli leent zich voor allerlei bereidingen en het is supergezond, dus wij zetten het graag op tafel. Met wat aardappels, die we lekker niet schillen en een paar blikjes sardines uit de voorraadkast ben je zo klaar!

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 of 2 blikjes sardine in olie, paar takjes peterselie, 2 el wijnazijn, peper & zout, eventueel nog wat blaadjes verse munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappelen in de schil gaarkoken. Broccoli wassen en in roosjes verdelen, de stronk schillen en in plakjes snijden. Stoom of kook ze met een bodem water net gaar. Dan de sardientjes schoonmaken: de ruggengraat eruit halen en in stukjes verdelen. De aardappelen desgewenst pellen en in stukken snijden. De warme aardappelen met de sardientjes, olie van de sardientjes, azijn en peper & zout vermengen. Peterselie en eventueel ook wat munt wassen en fijn hakken en er over strooien. Zowel warm als koud lekker!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK