Andijviesalade met ansjovis, tomaat en ei

Andijviesalade met ansjovis, tomaat en ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Een bittertje van de andijvie, zout van de ansjovis, zoet en zuur van de tomaat en iets zachts van de gekookte eieren, deze salade is een uitgebalanceerde mix. Mocht je nu niet van ansjovis houden, lekker zoute feta of olijven zijn goede vervangers.

Ingrediënten

1 krop andijvie, 3 tomaten, 4 eieren, 5 sliertjes ansjovis, klein teentje knoflook, 1 tl mosterd, 2 el azijn, 5 el olie, peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwijder lelijke blaadjes en randjes van de andijvie en snijd in dunne reepjes. Was de andijvie en slinger goed droog. Kook de eieren hard, laat daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze. Was de tomaten en snijd in stukjes. Snijd de ansjovis in heel kleine stukjes. Meng in een slakom de olie, azijn, mosterd, geperste knoflook en wat peper. Prak de ansjovis met een vork fijn, zodat ze zo goed als oplossen in de saus. Meng de andijvie met de dressing en de helft van de tomaatjes. Strooi de rest over de salade. Halveer de eieren en schik ze op de sla.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK