Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Rode bieten, daar kun je prachtige vegetarische burgers mee maken! Door de toevoeging van twee soorten paprikapoeder en de edelgistvlokken krijgt het echt een burger smaak. Lekker op een broodje, met gebakken ui, een schijf appel of een paar augurken en een sausje van mayonaise, mierikswortelpuree en dikke yoghurt.

Ingrediënten

2 rauwe bieten (ongeveer 300 g), 100-125 g havermout, 1 kleine ui, 100 g gekookte kikkererwten (of uitgelekt uit blik), 1 knoflookteen, 1 groot ei, scheut olijfolie, handvol grof gehakte basilicumblaadjes, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 2 el edelgistvlokken, 2 tl tomatenpuree, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de rauwe bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine samen met de kikkererwten, ui en knoflook (kan ook met de hand, snipper dan de ui en knoflook heel fijn). Doe de geraspte groenten in een mengkom. Voeg de havermout, het ei, basilicumblaadjes, kruiden en olijfolie toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met p&z. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen. Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur, een goede koekenpan met een scheut olie kan natuurlijk ook. Grill de bietenburgers ongeveer 5 min. aan elke kant, op niet al te hoog vuur, want ze moeten wel gaar worden van binnen!