Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Bleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • eventueel 1 rode paprika
  • wat fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ el honing
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik).  (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.)   Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK