Bleekselderijsalade met kikkererwten en olijven

bleekselderijsalade met kikkererwten, paprika en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Courgettesalade à la Alastair

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…

Bekijk het recept

Bleekselderij is ook als salade erg lekker, het knapperige vormt een mooie combi met het zachte van de kikkererwten. De kern van een struikje smaakt vaak het sterkst, bewaar dat misschien beter voor een soepje of stoofgerecht.

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kikkererwten (400 ml)
  • eventueel 1 rode paprika
  • wat fijngehakte peterselie
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ el honing
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken. Was de bleekselderij en snijd in dunne boogjes (niet meer dan 5 mm dik).  (Wanneer je de smaak te sterk vindt, blancheer de groente 1 minuutje in kokend water en spoel dan af onder de koude kraan.)   Snijd de olijven in plakjes. Snijd de ui in stukjes. Als je paprika gebruikt: was de paprika en snijd hem in blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar, en meng dan alle ingrediënten met elkaar. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.