Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…
Bekijk het receptYes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptIngrediënten
- 700 g boerenkool
- 1 grote ui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 tl kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaad
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blik kikkererwten
- olie
- p&z
Bereiding
Ris de boerenkool van de nerven en was het groen grondig. Knijp het vocht er uit en hak in snippers. Pel ui en knoflook en hak beide fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Verwarm een scheut olie in een ruime pan of wok en fruit ui en knoflook glazig. Voeg komijn, kerrie en kurkuma toe en daarna telkens in gedeelten de boerenkool. Wanneer alles begint te slinken voeg je ook de kokosmelk toe en eventueel nog een half blikje water. Laat stoven tot je de kool gaar genoeg vindt (dat varieert tussen de 7 en 15 min. schat ik) en verwarm de laatste minuten de kikkererwten mee en proef voor p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »