Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Hoera, de bietjes uit de kas zijn klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn zo zacht dat je ze zelfs rauw zou kunnen eten, ik koos voor een leuke combinatie van het blad en de biet. Jazeker, het blad kun je ook prima eten, het is gewoon familie van spinazie en zo kun je het ook bereiden! Simpel met een beetje feta, veel hebben deze bietjes niet nodig. Lekker met gebakken aardappels bijvoorbeeld.

Ingrediënten

1 bos bieten met loof, 2 à 3 teentjes knoflook, olijfolie, 150 g feta, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 15-20 min. gaar. Het is lekker als nog wat bite aanzit, dus niet te lang. Deze jonge bieten kan je zelfs rauw eten! Laat ze wat afkoelen. Was het loof van de bietjes en snijd steeltjes en blad in stukjes. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te wrijven. Snijd de bieten in stukjes en de feta in blokjes. Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de steeltjes toe en een snufje zout en bak heel kort, daarna voeg je ook het blad toe. Wanneer dit begint te slinken voeg je de blokjes biet toe. Warm alles goed door en bestrooi met de fetablokjes en serveer.