Broccoli-pastasalade

Broccoli-pastasalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Prei en de schijf van vijf

schijfvanvijf
Bekijk het recept

Gastblog Arianne: Aziatische stoofpot (vegan)

stoofpot-Arianne

Ingrediënten (voor 4 personen) Benodigdheden Stoofpannetje Mes Snijplank Spatel Bereiding Snipper de uien en snij de knoflook en gember fijn.…

Bekijk het recept

Afgelopen week maakte ik deze pastasalade voor Meike en haar team op het voetbaltoernooi. Het toernooi was rond etenstijd nog niet klaar, dus deze pastasalade was welkom bij zowel kinderen als ouders. Misschien heeft het ook wel bijgedragen aan het kampioenschap, al denk ik dat het meer te danken is aan de uitstekende coach, namelijk onze Sebastiaan. Vast ook heel geschikt voor vakantie-achtige picknicks of gewoon voor in de achtertuin.

Ingrediënten

700 g broccoli, 300-500 g pasta (penne is heel geschikt), 1 citroen, 1 teen knoflook, 1 potje tuinbonen, 1 potje olijven (plakjes), 1 handvol verse mint, 1 handvol verse basilicum, olijfolie, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

300 g pasta is voor 4 mensen genoeg, ben je met meer, dan verhoog je de hoeveelheid pasta. Hij blijft ook dan nog genoeg gevuld. Kook de pasta gaar in ruim water, spoel koud af en laat afkoelen als je deze salade koud wilt eten. Lauwwarm of zelfs warm smaakt hij ook goed! Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk. Snijd de onderkant van de stronk en schik de rest en snijd in plakjes: het jan allemaal opgegeten, de smaak is prima! Leg eerst de plakjes in het stoommandje en na een paar minuten stomen doe je de roosjes erbovenop. Stoom beetgaar en laat ook wat afkoelen. Meng intussen in een kom de rasp van 1 citroen, sap van – eerst maar eens een halve-citroen, een echt royale plens goede olijfolie, p&z. Hak munt en basilicum in reepjes en roer er door, pers ook een teentje knoflook erbij. Snijd olijven in plakjes en voeg toe, evenals de uitgelekte tuinbonen. Dan de broccoli en tot slot de pasta. Proef of je er nog meer citroen of olie bij wilt en maak op smaak met wat peper.  Wil je hem nog gevulder, dan zijn reepjes kaas (mozzarella, geitenkaas) of een blikje tonijn goede opties.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept