Broccoli roerbak met cashewnoten

broccoli met cashewnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoistamppot met tempé en paprika

een jkeurige stamppot met tempé en paprika

Stamppot!? In deze tijd van het jaar? Ja hoor, deze paksoistamppot met een exotisch tintje kan prima! Als je van…

Bekijk het recept

Classic coleslaw

knapperige slade met spitskool en geraspte wortel
Bekijk het recept

Lekker snelle broccoli, dat willen we wel! Broccoli is een supergezonde groente en je kan er heel veel lekker mee maken. Favoriet bij onze kinderen was vroeger broccolisoep en snelle pasta met broccoli, inmiddels eten we wat kruidiger en zijn gember en rode peper ook toegestaan in de keuken. Lekker met rijst of noedels, maar ook met gebakken aardappels uit de oven heel smakelijk.

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el vers geraspte gember
  • stukje rode peper
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 3 el tamari
  • 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd roosjes van de broccolistronk, schil de stronk en snijd in blokjes, bij bimi gebruik je gewoon alles. Kook of stoom bijna beetgaar, spoel dan snel af met koud water en laat uitlekken. Pel de knoflook en hak fijn en rasp de gember. Hak ook de rode peper fijn. Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook, gember en rode peper tot het lekker gaat ruiken. Schep de broccoli en cashewnoten erdoor en roerbak 2-3 min. Sprenkel de sojasaus en sesamolie erover en schep nog even goed om.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoentaart

Een zoet toetje met groente!

Bekijk het recept

Romige prei met pasta

Proberen als je kinderen geen prei lusten!

Bekijk het recept