Broccolisoep met bonen

Print Friendly, PDF & Email

Broccolisoep met bonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli is natuurlijk een fantastische groente, supergezond en in allerlei keukens thuis. Curry, pasta, pizza, salade: het kan allemaal. Bij ons thuis is ook broccolisoep een geliefd gerecht. Deze variant is extra gevuld met bonen, maar laat ze gerust achterwege als je dat teveel lijkt.

Ingrediënten

700 g broccoli, 2 tenen knoflook, 2 uien, 2 stengels bleekselderij, 2 tl gedroogde rozemarijn, 2 blokjes groentebouillon, 1 blik boterbonen (à 400 g), olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd in plakjes. Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel in een scheut olijfolie. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de broccoli toe, de rozemarijn en de bouillonblokjes en voeg ongeveer 1½ l water toe. Breng aan de kook en laat 10 -12 min. koken tot de broccoli gaar genoeg is.  Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine, laat er gerust nog wat grove stukken in zitten, voeg de (uitgelekte) bonen toe en warm de soep nog even goed door. Proef voor p&z en besprenkel met wat olijfolie in de kom.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK