Chinese koolsalade met fruit en noten
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptVroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…
Bekijk het receptChinese kool is een heerlijk zachte koolsoort, toepasbaar in allerlei gerechten. Snelle wokschotels, ovenschotels, stamppotjes, het kan allemaal. Ook als salade is hij erg smakelijk. Je snijd af wat je nodig hebt en de rest bewaar je onder een stukje folie in de koelkast. In plaats van fruit kun je ook avocado of bijvoorbeeld zachte kaas door deze salade doen.
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 appel of 2 mandarijnen
- 50 – 75 g rozijnen
- 80 g walnoten of pecannoten
- 6 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 2 tl honing
- 2 tl mosterd
- p&z
Bereiding
Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. Spoel de Chinese kool af, halveer hem en snijd zoveel als je nodig hebt voor je salade in fijne reepjes. Roer de dressing in een ruime kom en proef. Roer daar de kool door, laat een 10 min. staan om de smaak in te laten trekken. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en hak ze daarna grof. Snijd de appel in stukjes of verdeel de mandarijn in partjes, die je eventueel nog eens doormidden snijd. Doe het sap ook door de salade! Hussel het fruit door de kool en bestrooi met de walnoten.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 381
- Volgende »