Chinese koolsalade met fruit en noten

Print Friendly, PDF & Email

Chinese koolsalade met walnoten en mandarijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chinese kool is een heerlijk zachte koolsoort, toepasbaar in allerlei gerechten. Snelle wokschotels, ovenschotels, stamppotjes, het kan allemaal. Ook als salade is hij erg smakelijk. Je snijd af wat je nodig hebt en de rest bewaar je onder een stukje folie in de koelkast. In plaats van  fruit kun je ook avocado of bijvoorbeeld zachte kaas door deze salade doen.

Ingrediënten

1 Chinese kool, 1 appel of 2 mandarijnen, 50 – 75 g rozijnen, 80 g walnoten of pecannoten, 6 el olijfolie, 3 el citroensap, 2 tl honing, 2 tl mosterd, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. Spoel de Chinese kool af, halveer hem en snijd zoveel als je nodig hebt voor je salade in fijne reepjes. Roer de dressing in een ruime kom en proef. Roer daar de kool door, laat een 10 min. staan om de smaak in te laten trekken. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en hak ze daarna grof. Snijd de appel in stukjes of verdeel de mandarijn in partjes, die je eventueel nog eens doormidden snijd. Doe het sap ook door de salade! Hussel het fruit door de kool en bestrooi met de walnoten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK