Courgettesoep met geroosterde paprika

Courgettesoep met geroosterde paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Courgette en paprika, een prachtig duo. Lekker op een plaattaart, gegrild in een salade met rucola of op de barbecue, maar deze keer belanden ze samen in de soep!

Ingrediënten

2 courgettes, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ el komijnpoeder (of Italiaanse kruiden), 2 blokjes groentebouillon, scheut olijfolie, citroensap, scheutje (plantaardige) room,  peterselie, peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de courgette en snijd in blokjes. Pel ui en knoflook en hak de ui fijn. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui glazig. Voeg komijn en courgette toe en bak 4 min. op zacht vuur. Voeg de bouillonblokjes en 8 dl water toe en kook de courgette in 15 min. zachtjes gaar. Verwarm de ovengrill voor. Snij de paprika in dunne, lange reepjes en halveer ze. Schep in een bakblik de paprika met de uitgeperste knoflook, 1 el olijfolie en een beetje p&z en hussel even door elkaar. Schuif het bakblik onder de grill en rooster de paprika in 5 min. gaar, draai een keertje om tussentijds. Pureer de courgettesoep met een staafmixer en breng op smaak met wat citroensap, room en peper. Hak de peterselie fijn. Garneer de soep met een schepje paprika en wat peterselie.