Flensjes met andijvie en blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptEen koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Bekijk het receptDeze flensjes zijn een leuke manier om andijvie eens anders te serveren en niet erg ingewikkeld om te maken. In plaats van blauwe kaas kun je natuurlijk ook een andere kaassoort gebruiken, of bijvoorbeeld gebakken spekjes!
Ingrediënten
5 eieren; 6 el bloem; 4 el water; 600 g andijviereepjes; 100 g verkruimelde blauwe kaas; 2 el gesmolten boter.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een beslag van 4 eieren, 4 el bloem, 4 el water en wat p&z. Bak hier 4 flensjes van. Kook de andijviereepjes in 5 min. gaar. Laat de groente in een vergiet goed uitlekken en druk er wat overtollig vocht uit. Klop 1 ei los en klop er 2 el bloem en 100 g verkruimelde kaas door. Schep de andijvie erdoor. Verdeel dit mengsel over de flensjes en rol ze op. Leg de flensjes in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje boter. Laat de flensjes in de oven krokant worden. Lekker met een frisse salade er bij en brood.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 397
- Volgende »