Flensjes met andijvie en blauwe kaas

flensjes met andijvie en blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…

Bekijk het recept

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Deze flensjes zijn een leuke manier om andijvie eens anders te serveren en niet erg ingewikkeld om te maken. In plaats van blauwe kaas kun je natuurlijk ook een andere kaassoort gebruiken, of bijvoorbeeld gebakken spekjes!

Ingrediënten

5 eieren; 6 el bloem; 4 el water; 600 g andijviereepjes; 100 g verkruimelde blauwe kaas; 2 el gesmolten boter.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een beslag van 4 eieren, 4 el bloem, 4 el water en wat p&z. Bak hier 4 flensjes van. Kook de andijviereepjes in 5 min. gaar. Laat de groente in een vergiet goed uitlekken en druk er wat overtollig vocht uit. Klop 1 ei los en klop er 2 el bloem en 100 g verkruimelde kaas door. Schep de andijvie erdoor. Verdeel dit mengsel over de flensjes en rol ze op. Leg de flensjes in een ovenschaal en bestrijk ze met een beetje boter. Laat de flensjes in de oven krokant worden. Lekker met een frisse salade er bij en brood.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK