Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Winterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.

 

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 1 sinaasappel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • voor de dressing:
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zachte honing
  •  2 el azijn
  • ½ tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK