Geroosterde bloemkoolroosjes

Geroosterde bloemkoolroosjes geserveer met vistaco's en guacamole

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Bloemkool die je roostert in de oven vinden we thuis véél lekkerder dan gekookte bloemkool. Met kruiden en een frisse vleug limoen is het weer eens heel iets anders. Wij aten er taco’s, guacamole en gebakken witvis bij, maar ook bij rijst of kruidige couscous smaakt deze bloemkool prima. Misschien wil je er dan nog een sausje bij, een recept voor een lekker yoghurtsausje vind je hier.

Ingrediënten

1 grote bloemkool, 1-2 el kokosolie, 1 limoen, 1 tl zout, 2 tl koriander, 1 tl komijn, ½ tl kurkuma, 1 tl garam masala, ½  tl gemberpoeder, voor wie van heet houdt ook nog 1 tl chilipoeder

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het groen van de bloemkool en was hem. Verdeel de bloemkool in roosjes en de stronk kan mee in plakjes. Ik sneed de roosjes in plakjes, niet heel dun, maar in plakjes zijn ze net iets sneller klaar. Smelt de kokosolie en roer er de kruiden door en voeg naar smaak wat limoensap toe, waarschijnlijk is een halve limoen uitpersen genoeg. Meng de bloemkool door dit kruidenmengsel en spreid uit op een bakplaat. Rooster in 25-30 min. gaar, schep halverwege een keertje om.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK