Geroosterde pompoen met ui en salie

geroosterde pompoen met ui, salie en kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen. Het is ook verrassend lekker bij pasta en een romige sausje.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 16 blaadjes salie
  • 50 g pecorinokaas
  • peper & zout

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij, verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in stukjes, misschien heb je aan een halve pompoen al genoeg. Pel de uien en snijd in parten. Hussel pompoen en ui op de bakplaat om met wat olijfolie. Vet 8 salieblaadjes in met olie en leg ze op de bakplaat in een hoekje. Snijd de andere blaadjes fijn en strooi over de pompoen. Geef wat p&z en bak 15 min. in de hete oven. Haal dan vast de hele salieblaadjes van de bakplaat en leg ze even op een keukenpapiertje. Keer de pompoen, bestrooi met de kaas en bak nog 10 min. in de oven. Serveer met de krokante salieblaadjes.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept