Zuurkoolsalade

Print Friendly, PDF & Email

Zuurkoolsalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zuurkool rauw? Ja zeker, dat kan, ook zonder broodje hotdog! Mijn meiden eten graag plukjes rauwe zuurkool en daar ben ik blij mee, want rauwe zuurkool is erg gezond voor je darmstelsel. Als je de zuurkool een beetje te zuur vind, kun je er voor kiezen om hem even af te spoelen in een vergiet, maar qua voedingsstoffen kun je dat beter niet doen, je spoelt namelijk een flink deel van die fijne melkzure bacteriën weg! Rosa was bij mij in de keuken en hielp mee om het er zo mooi uit te laten zien.

Ingrediënten

300- 400 g verse zuurkool, 1 rode appel, handje gedroogde abrikozen, 2 el pompoenpitjes (walnoten of hazelnoten zijn ook lekker), handje kokosvlokken of kokosrasp, 1 tl karwijzaadjes, Voor de saus: 4 el mayonaise; 2 el yoghurt; 1 -2 flinke tl mierikswortelpasta of verse mierikswortel; naar smaak; p&z.

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Meng de ingrediënten voor het sausje en meng dit door de zuurkool. Rooster de pitjes tot ze gaan knapperen in een droog koekenpannetje, laat afkoelen op een bordje. Snijd de abrikozen en appel in stukjes. Meng de abrikozen door de zuurkool. Kneus de karwijzaadjes in een vijzel. Spreid de zuurkool uit op een mooi bord en bestrooi met de karwijzaadjes, de stukjes appel en wat kokosvlokken.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK