Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm

Geroosterde spruitjes met rode ui en tijm

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Spruitjes zijn superlekker, gelukkig vinden onze kinderen dat ook. Dat duurde wel even, maar met geduld en dikke lagen kaassaus hebben ze spruiten leren eten. Ik geloof echt in kinderen leren eten en dat betekent dat ze moeten proeven. Iets niet lekker vinden mag, maar altijd proeven, elke keer weer opnieuw, dat helpt. En dat wordt makkelijker als je ook iets lekkers op je bord hebt. Dus bij spruitenvrezers zou dat kaassaus kunnen zijn, of knapperige spekjes tussen de spruiten. Sommigen gaan voor spruiten met banaan, maar persoonlijk trekt me dat helemaal niet.  Wij zijn inmiddels gevorderd, onze middelste dochter maakte deze spruiten uit de oven. Ik hoefde alleen nog maar een foto te maken en kon daarna aanschuiven. Heerlijk als opvoeding werkt. Wij aten er romige saus en pasta bij, een prima combinatie!

Ingrediënten

  • 700 g spruitjes
  • 250 g rode ui
  • 3 takjes tijm of gemengde Italiaanse kruiden
  • p&z
  • 2 el olijfolie

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Dat is best een werkje, dus het is een idee om dat gezamenlijk tijdens een pauze aan tafel te doen. Pel de uien, halveer ze ook en snijd ze in partjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in kokend water met zout. Giet ze af en spoel onder koud water. Schep de spruitjes op de bakplaat om met rode ui, tijm en olie. Breng op smaak met versgemalen p&z. Rooster de spruitjes in het midden van de oven in ongeveer 25 min. lichtbruin en beetgaar, schep een paar keer om.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept