Geroosterde stoofpeertjes

Geroosterde stoofpeertjes met knoflook en rozijnen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Dat is leuk, ook stoofperen kunnen in de oven bereid. Met knoflook en rozijnen, heel eenvoudig. Het maakt een leuk bijgerecht bij gestoofde wintergroenten en bijvoorbeeld aardappelpuree. Deze keer dus geen slagroom op de peertjes!

Ingrediënten

700 g stoofperen, 50-75 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 100 ml rode wijn, 3 el olijfolie

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Breng de rozijnen in ruim water aan de kook, neem dan de pan van het vuur en laat ze in het water afkoelen. Laat ze daarna in een zeef uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Schil de peren, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen. Schep de parten peer in een braadslede om met knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie. Schuif de braadslede in de oven en leg er  een stukje aluminiumfolie over. Bak 20 min., haal het folie er af,  schep om en bak nog 10-20 min. zonder folie bruin en gaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK