Hartige taart met witte asperges
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…
Bekijk het receptBloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.
Bekijk het receptIngrediënten
- 500 g asperges
- 3 bosuitjes
- 3 eieren
- 200 g kruidenroomkaas
- 5 of 6 plakjes bladerdeeg
- eventueel plakjes of blokjes ham
- boter
- p&z
Bereiding
Schil de asperges met een dunschiller en kook ze in 15-20 min. bijna gaar, laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Vet een quichevorm in met wat boter. Was de bosuien en snijd in ringetjes. Smelt een klontje boter in een koekenpannetje en smoor de bosui tot ze zacht is. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en voeg wat p&z toe. Bekleed de quichevorm met het deeg , druk randjes overlappend goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg de asperges op het deeg en strooi er desgewenst wat blokjes of in stukjes gesneden plakjes ham tussen. Meng de gebakken bosuitjes door het eierenmengsel en giet dit over de asperges. Bak in 30-35 min. gaar in de oven.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »