Hartige taart met witte asperges

Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is op gang, en vervelen doen ze nog niet! Natuurlijk aten we ze eerst heel klassiek met een mooie saus, we eten ze ook wel eens uit de wok. Maar een hartige taart, dat is ook altijd leuk toch? Deze is niet ingewikkeld om te maken en zowel warm als koud lekker.

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  • 3 bosuitjes
  • 3 eieren
  • 200 g kruidenroomkaas
  • 5 of 6 plakjes bladerdeeg
  • eventueel plakjes of blokjes ham
  • boter
  • p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller en kook ze in 15-20 min. bijna gaar, laat daarna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Vet een quichevorm in met wat boter. Was de bosuien en snijd in ringetjes. Smelt een klontje boter in een koekenpannetje en smoor de bosui tot ze zacht is. Klop in een kom de eieren los met de roomkaas en voeg wat p&z toe. Bekleed de quichevorm met het deeg , druk randjes overlappend goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg de asperges op het deeg en strooi er desgewenst wat blokjes of in stukjes gesneden plakjes ham tussen. Meng de gebakken bosuitjes door het eierenmengsel en giet dit over de asperges. Bak in 30-35 min. gaar in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde asperges met kaas en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

dat is weer eens iets anders dan ei en ham…

Bekijk het recept

Koolrabi met peterselieroomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen!

Bekijk het recept