Knolselderijsalade met appel

salade-knolselderij-appel-1024x576-1-300x169

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Knolselderij een wintergroente? In deze frisse salade niet hoor! Knolselderij is een prachtige salade maker, je kan hem ook gebakken toevoegen aan je salade, zoals in deze salade met eryngii of deze meer winterse variant. Of je maakt een klassieke sellerie-salade, beter als uit zo’n bakje!

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 2 frisse appels
  • 75 g walnoten
  • handvol peterselie
  • voor de dressing:
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 sjalot
  • 2 tl Franse mosterd
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 2 tl vloeibare honing
  • 85 ml olijf- of notenolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het sjalotje fijn en meng met de azijn, 2 el citroensap; mosterd en honing in de keukenmachine. Voeg terwijl het draait de olie in een dun straaltje toe. Maak op smaak met p&z en eventueel meer citroensap. Rooster de  walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat ze afkoelen op een bordje. Haf ze grof. Verwijder klokhuizen uit de appels en snijd in dunne partjes. Besprenkel licht met wat citroensap. Schil de knolselderij en rasp of snijd in heel dunne sliertjes. Hussel meteen om, samen met de appels en zoveel dressing dat de salade er licht mee is bedekt. Bestrooi met gehakte peterselie, walnoten en citroenrasp en serveer.