Komkommer met pinda-koriander dressing

Komkommer met pinda-koriander dressing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

De koriander op onze tuin heeft bloemetjes. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, al zijn de bloemetjes erg lieflijk. De kou in het vroege voorjaar zorgde dat de plant vervroegd dacht aan haar voortbestaan en vast ging bloeien. Wij ontdekten dat het fijne loof en ook de jonge bloemetjes eigenlijk prima smaken, het is echt heel lekkere koriander. Dus hoewel niet helemaal marktconform, hakken we vrolijk alles fijn en strooien het over deze zomerse komkommersalade!

 

 

Ingrediënten

1 komkommer, voor de dressing:, 2 el pindakaas, 1 el limoensap (of iets meer), 2 el rijstazijn, 1 el sojasaus, eventueel ook 1 tl Thaise vissaus, 1 el zoete chilisaus, 2 el zonnebloemolie, p&z, Verder nog:, 2 el gehakte verse koriander, eventueel 1 el gezouten pinda’s om te garneren

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de komkommer in blokjes. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en roer met een garde tot een gladde saus. Schep de komkommer in een schaal, hussel door met de dressing. Hak de koriander fijn. Eventuele kleine bloemetjes in de koriander kun je gewoon eten, dikke steeltjes haal je er beter uit. Strooi de pinda’s en de koriander over de komkommer en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK