Koolraap met citroen en ras el hanout

Koolraap met citroen en ras el hanout

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat en ui: een goede match.

Bekijk het recept

Brandnetelsoep

Niet bij Kievit verkrijgbaar, wel de moeite waard!

Bekijk het recept

Koolraap, een supergoeie groente om in de winter te eten. Op deze site vind je reeds een heleboel recepten, want ik probeer juist met de wat moeilijkere groente nieuwe toeren uit te halen. De salade met citroen herinner ik mij als een succes, maar ik vind het te koud voor salade. We etten ze dus warm, heel simpel bereid in een stoommandje, zo gaat er weinig vitaals verloren. Omgehusseld met wat goeie smaakgevers, het is weer zó gepiept vandaag. Lekker bij gebakken vis of een karbonaadje.

Ingrediënten

1 koolraap, 1 teen knoflook, 1 el ras el hanout, 3-4 el olijfolie, 1 citroen, p&z, wat vers gehakte peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in smalle repen. Breng in een pan bodem water aan de kook. Doe de repen koolraap in een stoommandje of in een metalen vergiet en zet op de pan. Stoom de groente met een deksel op de pan in 15 min. gaar. Rasp de schil van de citroen boven een kom. Hak de peterselie fijn. Meng met de ras el hanout, olie, p&z en sap van een halve citroen en knijp het knoflookteentje erboven uit. Hussel de gestoomde koolraap om in dit mengsel, bestrooi met peterselie en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK