Broccoli quiche

Print Friendly, PDF & Email

Broccoli quiche met kaas en cashewnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Je hebt van die recepten waar voor altijd een herinnering aan vast zit. Deze broccoli quiche is een gouwe ouwe uit mijn studenten tijd. Ik at hem voor het eerst bij een studiegenote, dat weet ik nog steeds. Zij woonde in een charmant studentenhuis, maar wel eentje met een geïmproviseerde douche in een hoekje van de keuken. Daar neemt geen student meer genoegen mee, tegenwoordig, maar deze taart kan nog steeds!  Je kan ook brie of andere kaas nemen en natuurlijk smaken walnoten in plaats van cashewnoten ook lekker.

Ingrediënten

700 g broccoli, 1 pakje bladerdeeg, 150 g blauwe kaas, 75 g ongezouten cashewnoten, 4 eieren, 250 ml slagroom, p&z, boter om in te vetten

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en verdeel in gelijke roosjes. De stronk snijd je aan de onderkant een stukje af, je schilt hem en snijd dan in plakjes. (Proef vooral eens zo’n plakje rauw! Wist je dat veel mensen dit weggooien? Dat is echt niet nodig!) Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Stoom de broccoli beetgaar in een minuut of vijf, een bodem water kan natuurlijk ook. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Giet de broccoli af en laat een beetje afkoelen en verdeel de roosjes over de quichevorm. Snijd de schil van de kaas en snijd hem in brokjes. Verdeel over de broccoli. Klop de eieren los met de slagroom en p&z. Schenk het mengsel over de broccoli. Strooi tot slot de cashewnoten over quiche en bak hem in ongeveer 45 min. gaar in het midden van de oven. Het ei moet net aan gestold zijn. Tip: Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden, bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C, of eet hem gewoon koud! Ook lekker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK