Koolrabi met peterselieroomsaus

koolrabi met peterseliesaus, tomatensalade en linzen op één bord

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen! Nu is peterselie natuurlijk fantastisch bij van-alles-en-nog-wat, maar vandaag belandde hij dus bij de koolrabi. Met een paar simpele ingrediënten genieten van wat het seizoen te bieden heeft, daar houd ik van! Lekker bij een gekookt graan, nieuwe aardappels of pasta. Ook lekker met vis. Ik combineerde het met een linzensalade, tomaat en gekookte haver en dat was een prima combi.

Ingrediënten

  • 1-2 koolrabi’s
  • 1 ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 pakje sojaroom (of andere room)
  • scheut olie om te bakken
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Fruit in een koekenpan met een scheutje olie glazig. Schil de koolrabi, de bovenkant hoeft niet, de onderkant juist extra zorgvuldig. Snijd in gelijke blokjes en voeg toe aan de ui. Bak al omscheppend mee en geef wat p&z. Voeg het pakje room toe aan de koolrabi en laat op een laag vuur met een deksel op de pan zo gaar smoren als je fijn vindt, ik vond zelf een beetje bite aan de koolrabi wel lekker. Was intussen de peterselie, verwijder de dikste steeltjes en hak zo fijn als je kunt. Roer ¾ van de peterselie door de saus, als het inmiddels te veel is ingekookt, voeg je een scheutje water toe. Serveer de koolrabi met wat peterselie er over gestrooid.