Koolrabi met peterselieroomsaus

koolrabi met peterseliesaus, tomatensalade en linzen op één bord

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zelf kimchi maken

Kimchi gemaakt van rode spitskool

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…

Bekijk het recept

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen! Nu is peterselie natuurlijk fantastisch bij van-alles-en-nog-wat, maar vandaag belandde hij dus bij de koolrabi. Met een paar simpele ingrediënten genieten van wat het seizoen te bieden heeft, daar houd ik van! Lekker bij een gekookt graan, nieuwe aardappels of pasta. Ook lekker met vis. Ik combineerde het met een linzensalade, tomaat en gekookte haver en dat was een prima combi.

Ingrediënten

  • 1-2 koolrabi’s
  • 1 ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 pakje sojaroom (of andere room)
  • scheut olie om te bakken
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Fruit in een koekenpan met een scheutje olie glazig. Schil de koolrabi, de bovenkant hoeft niet, de onderkant juist extra zorgvuldig. Snijd in gelijke blokjes en voeg toe aan de ui. Bak al omscheppend mee en geef wat p&z. Voeg het pakje room toe aan de koolrabi en laat op een laag vuur met een deksel op de pan zo gaar smoren als je fijn vindt, ik vond zelf een beetje bite aan de koolrabi wel lekker. Was intussen de peterselie, verwijder de dikste steeltjes en hak zo fijn als je kunt. Roer ¾ van de peterselie door de saus, als het inmiddels te veel is ingekookt, voeg je een scheutje water toe. Serveer de koolrabi met wat peterselie er over gestrooid.